+ Meer informatie

Paniek Spanje door ziekte

1 minuut leestijd

MADRID - Er bestaat nog steeds grote onduidelijkheid in Spanje over een mysterieuze ziekte, een „atypische longontsteking", die al 13 mensenlevens heeft geëist sinds het begin van de maand.

Vrijdag overleed in Segovia een 20-jarige vrouw zeer waarschijnlijk aan de gevolgen van de „atypische longontsteking". De Spaanse overheidsdiensten voor volksgezondheid blijven echter bij hun standpunt dat de epidimie geen bijzonder gevaar vormt. Sinds het uitbreken van de ziekte begin deze maand zijn 1300 gevallen geconstateerd.

Degenen die het meest gedupeerd worden door de epidimie zijn de boeren en de groentenhandelaren wier verkopen in de afgelopen dagen snel teruggelopen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.