+ Meer informatie

Boekaankondigingen

2 minuten leestijd

Dr. A. Kouwenhoven, De dynamiek van christelijk sociaal denken. Uitg. Callenbach, Nijkerk 1989. 192 blz. Prijs f. 32,50.

Een overzicht van de christelijke sociale beweging in deze en de vorige eeuw, in Europa. Veel feiten en personen komen aan de orde, ook de onderwerpen die stuwend hebben gewerkt. De schrijver is van oordeel dat christelijk sociaal denken toekomst heeft en geboden blijft. Een wat opsommend, maar niettemin kennisverrijkend boek.

Johannes Calvijn, Verklaring van de Bijbel. Daniël. Deel 1, hoofdstuk 1–6. Uitg. De Groot-Goudriaan, Kampen 1988. 319 blz. Prijs f. 65,-.

In de bekende serie, prachtig uitgevoerd, nu de Bijbellezingen over Daniël. Aan het eind van de dagelijkse behandeling van enkele verzen het gebed, waarmee Calvijn de voorlezing afsloot. Bij de bespreking van 2 : 44 brengt Calvijn de bezwaren van de rabbijnen ter sprake tegen de opvatting van het vijfde rijk dat van Christus zou zijn. Hij wijst deze bezwaren af. Calvijn is altijd de moeite waard om te raadplegen.

L. Layendecker e.a., Als de hemel de aarde raakt. Spiritualiteit en mystiek. Ervaringen. Uitg. Kok, Kampen z.j. 179 blz. Prijs f. 29,50.

Een boek met veel auteurs. Er staan tien inzichtgevende bijdragen in. Jammer dat een duidelijke gereformeerde standpuntbepaling ontbreekt. Onder het vele dat over spiritualiteit verschijnt, steekt dit boven de middelmaat uit.

H. Woldring, De Franse Revolutie, Een aktuele uitdaging. Uitg. Kok, Kampen 1989. 200 blz. Prijs f. 27,90.

De schrijver behandelt de gebeurtenissen in Frankrijk en beschrijft de commentaren daarop van Engelse, Franse en Nederlandse auteurs. Hij beoordeelt in het perspectief van een Europa met open grenzen. Een informatief boek, dat verrijkt en tegelijk tot kritisch meedenken noopt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.