+ Meer informatie

Conferentie in Algerije levert niets op

1 minuut leestijd

ALGIERS (AFP/DPA/RTR/ANP) - De donderdag begonnen „nationale conferentie" van de Algerijnse regering met de oppositie heeft gisteren niet tot enig resultaat geleid.

Ongeveer 30 partijen waren bij de gesprekken betrokken en sommigen daarvan traden gezamenlijk op. De eisen van de partijen komen praktisch op hetzelfde neer. Allereerst wil men een nieuwe datum voor de parlementsverkiezingen. Zoals Hocine Ait-Ahmed, oud-vrijheidsstrijder en voorman van de socialistische FFS het uitdrukte: „We hebben drie vragen: over de verkiezingsdatum, de verkiezingsdatum en de verkiezingsdatum". Het parlement bestaat nog helemaal uit leden van de eenheidspartij FLN.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.