+ Meer informatie

Zuchtingen

1 minuut leestijd

De begeerte naar enige goede zaak wordt van God aangenomen als de levendige aanroeping van Zijn heilige Naam; Ps. 10:17, Heere, Gij hebt de wens der zachtmoedigen gehoord. Ps. 145: 19, Hij doet het welbehagen dergenen die Hem vrezen. Toen Mozes niets zei, maar alleen aan de Rode Zee, van binnen, de hulp en bescherming van God begeerde, sprak de Heere tot hem: „Wat roept gij töt Mij?" (Ex. 14:15), En wanneer wij niet weten te bidden gelijk het behoort, dan zegt PauIus, dat de Geest Zelf voor ons bidt met onuitsprekelijke zuchtingen, Rom. 8:26. Hieruit besluit ik dan, dat wanneer iemand in zijn zwakheid met zuchtingen en gekreun bidt om de gave van het levende geloof, waarvan hij het gemis in zichzelf gevoelt, dat juist zijn gebed, op deze manier gedaan, echt even aangenaam bij God is, als het gebed, dat in een levend geloof gedaan wordt.


William Perkins (, ,Mosterdzaad je'')

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.