+ Meer informatie

Babbelbox

1 minuut leestijd

„De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn belangrijker dan de verkiezingen voor de Tweede Kamer", stelt Amsterdams burgemeester Van Thijn in Elsevier. „Het is een wetmatigheid in ons meerpartijenstelsel: kamerverkiezingen hebben een defintitief karakter, statenverkiezingen hebben een anticiperende werking. Iedereen beschouwt ze als een graadmeter, op basis van zo'n uitslag gaan partijen hun positie herbepalen. Dat leidt tot verwijdering tussen de regeringspartijen".

Oud-staatssecretaris van binnenlandse zaken Schmelzer doet ook een duit in het zakje. „Waar ze bij de PvdA niet voldoende in geslaagd zijn is de achterban ervan te overtuigen waarom de huidige redelijkheid wordt betracht", zegt hij. Verder in

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.