+ Meer informatie

Paus lijdt pijn maar gaat toch vooruit

1 minuut leestijd

ROME — Paus Johannes Paulus 2 leed vrijdag tamelijki veel pijn als gevolg van zijn verwondingen, maar hij herstelt langzaam.

Het jongste medisch bulletin, waarin dit werd meegedeeld, vermeldde voorts dat de paus veel bidt en dat hij zijn artsen en verzorgers had gezegend. De artsen spraken van een lichte temperatuurverhoging bij hun patiënt, maar voegden daaraan toe dat zijn lichamelijke conditie normaal genoemd kan worden voor iemand die zo'n zware operatie heeft ondergaan.

„Wij mogen voorzichtig optimistisch zijn", verklaarde een van de chirurgen. Zijn collega zei evenwel dat het grootste risico nog steeds een infectie is.

Hoewel hem rustgevende middelen waren toegediend kon de paus de afgelopen nacht vanwege de pijn niet slapen. Volgens zijn artsen mogen zij de pijn niet stillen, omdat het belangrijk voor het herstel van de patiënt is dat diens lichaam op pijn reageert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.