+ Meer informatie

Duinwaterleiding in Den Haag eeuw oud

1 minuut leestijd

DEN HAAG — In honderd jaar lijd is het verbruik van water toegenomen van nog geen 40 liter per persoon per etmaal tot 140 liter. Directeur H. Bosch van de Haagse duinwaterleiding (DWL), die eind van de zomer haar honderdparig bestami gaat 'neren, heeft donderdag gez^d te verwachten •lat het verbruik rond de eeuwwisseling dubbel zo hoog zal zijn als nu.

De drinkwatervoorziening van de DWL aan de bijna 500.000 Hagenaars en nog eens een kwart miljoen inwoners van omliggende gemeenten, is volgens de heer Bosch de komende decennia zowel kwalitatief als kwantitatief gegarandeerd, mede doordat de DWL eind 1975 gaat overschakelen op Maaswater. Nu wordt nog water uit de Lek gebruikt, dat in de duinen bij-Den Haag tijdelijk wordt opgeslagen en dan gezuiverd. Bij de zuivering wordt met filters ook smaakverbetering van het water bereikt, hetgeen er toe geleid heeft dat vorig jaar voor het eerst geen klachten van het publiek over de smaak van het water zijn gekomen.

Het eeuwfeest zal 29 augustus worden ingeluid met een bijeenkomst in Meijendel in het waterwingebied van de DWL, waar burgemeester Marljnen de dr. Abraham Schierbeekprijs zal uitreiken voor wetenschappelijk werk over het waterwingebied. Voorts zal de,DWL eind augustus en,, begin september open huis houden en zal de herdenking 10 oktober met een officiële viering in Den Haag worden besloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.