+ Meer informatie

Toegestane levensduur Fokker F-27 verdubbeld

1 minuut leestijd

MSTERDAM — De Britse burgertvaartdienst CAA heeft de uit 1979 rende beperking, dat toestellen het type Fokker F-27 maximaal 00 vluchten mogen uitvoeren, op^ven. Na een uitgebreid onderzoek • het vermogen van de vliegtuigtructie om beperkte vermoeiingsde zodanig op te vangen, dat de jveiligheid niet in gevaar komt, aeeert de CAA thans een inspectie- en ïrhoudsprogramma van Fokker, een levensduur van 90.000 vluchten ekert.

byan Arab Airlines heeft bij Fokeen vervolgorder voor acht F-27 idships geplaatst. De vliegtuigen •n in 1982 en 1983 worden afgele. De nationale luchtvaarmaatppij van Libië vliegt volgens Fokinds 1972 met de F-27.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.