+ Meer informatie

"Internet bij elk ziekenhuisbed"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Als het aan de patiënten ligt, krijgt ieder ziekenhuisbed een internetaansluiting. Ook zou iedere afdeling een keuken moeten hebben waar patiënten zelf eten kunnen opwarmen of thee kunnen zetten.

Dat bleek uit een inventarisatie van de wensen van patiënten door het Provinciaal Patiënten Consumenten Platform Utrecht. Het heeft de wensen verwerkt tot een Programma van Eisen. Het platform vindt het belangrijk dat patiënten worden betrokken bij de nieuwbouwplannen van ziekenhuizen.

Een ziekenhuis moet goed bereikbaar zijn met de auto, met het openbaar vervoer en met de fiets. Rolstoelen en kinderwagens moeten gemakkelijk naar binnen kunnen. Ook stellen patiënten prijs op een ruimte waar zij privé-gesprekken kunnen voeren. Er zijn vier- en eenpersoonskamers en ook logeermogelijkheden voor ouders en partners.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.