+ Meer informatie

Directeur Beileroord aan de kant gezet

Misstanden rond bejaarden oorzaak

1 minuut leestijd

BEILEN (ANP) - Het bestuur van het psychiatrisch ziekenhuis Beileroord in Beilen heeft gisteren besloten met onmiddellijke ingang het dienstverband van de directeur behandelzaken, mevrouw J. C. M. van der Geijn, te beëindigen. Dit is gebeurd nadat de directeur de haar onlangs aangeboden functie van stafdirecteur kwaliteitsontwikkeling niet heeft geaccepteerd.

Die functie werd voor haar gecreëerd nadat het bestuur had besloten de directie van vier personen terug te brengen naar twee. Dit naar aanleiding van spanningen die binnen het directieteam zouden bestaan.

Het bestuur van Beileroord kwam in actie nadat enkele weken geleden klachten over mishandeling van demente bejaarden op de psycho-geriatrische afdeling Altingerhof van Beileroord naar buiten kwamen. Justitie is bezig deze klachten te onderzoeken nadat de inspectie voor de geestelijke volksgezondheid al concludeerde dat er sprake is geweest van misstanden op de desbetreffende afdeling.

Verantwoordelijk

Volgens bestuursvoorzitter H. van Aalderen is mevrouw Van der Geijn de eerst verantwoordelijke voor wat er op de Altingerhof is gebeurd. „Zij heeft de gang van zaken jaren op zijn beloop gelaten. Nu er wat aan de hand is, komt zij opeens elke dag". aldus Van Aalderen. Volgens haar advocate, mr. A. K. Andela, is me

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.