+ Meer informatie

Toevlucht

2 minuten leestijd

„Gedenkt aan de vrouw van Lot". Lukas 17:32

Daarom behoort een iegelijk nu te vluchten voor zijn leven en naar het gebergte de toevlucht te nemen. We kunnen niet met zekerheid zeggen, wat God zal gaan doen; maar dit kunnen we weten, dat zij die buiten Christus zijn, in een hoogst gevaarlijke toestand verkeren.

Om deze waarschuwing om niet achterom te zien aan te dringen, bid ik u er acht op te geven, dat ons hart buitengewoon geneigd is om af te wijken. Het hart van de mens is een afkerig, afwijkend hart. Er woont in het hart van de mens grote liefde en hunkering naar het gemak, de genoegens en genietingen van Sodom; zoals in het hart van Lots vrouw. Daarom zijn dezulken voortdurend vatbaar voor de verzoekingen om terug te zien. Het hart is zozeer naar Sodom gericht, dat het een moeilijke zaak is het oog daarvan af te leiden en de voet daarvan te weren. Als er iemand onder overtuigingen gaat vluchten, dan geschiedt dat door Gods kracht; het geschiedt omdat God, net als bij Lot en zijn gezin, zijn hand grijpt en hem buiten de stad brengt.

Laat dit uw pogingen om uw besluiten te bekrachtigen, doen vermeerderen, opdat u tegen alles dat u van de weg af kan leiden, kunt waken en u ten einde toe zult volharden. Dan zult u kennen en vervolgen de Heere te kennen.

Jonathan Edwards (Uit: De dwaasheid van achterom te zien)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.