+ Meer informatie

Norway" weer op weg naar Miami

1 minuut leestijd

AAN BOORD VAN DE NORWAY — Het stoomschip Norway, het grootste passagiersschip ter wereld, heeft zaterdag zijn tocht naar Miami hervat, nadat het 24 uur met 1.780 personen aan boord had stilgelegen in de Atlantische Oceaan.

Gedurende het etmaal dat de motoren waren uitgevallen zat het schip zonder water of electriciteit. De passagiers kregen gratis bier, frisdrank en ijs, terwijl de meesten van hen op het dek sliepen om aan de bekrompenheid van de hutten te ontkomen.

Gezagvoerder Aage Hoddevik verklaarde dat het schip tijdens het mankement geen enkel gevaar heeft gelopen. „Uiteraard was er geen sprake van een noodsituatie", zei hij. De motoren van het schip vielen vrijdag uit, nadat een van de drie stoomketels was uitgevallen en de twee resterende ketels onvoldoende vermogen leverden. Na drie pogingen slaagde men er zaterdag in de motoren weer aan de praat te krijgen.

Hoddevik verwachtte dat de Norway zondag volgens plan in Miami zou aankomen. Eerder had de rederij het plan opgevat om de passagiers in volle zee over te hevelen naar twee zusterschepen. Een woordvoerster verklaarde dat het mankement te wijten was aan „het binnentreden van vreemde elementen in het ketelwatersysteem".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.