+ Meer informatie

Pretpakket

2 minuten leestijd

Om de houding van de mensen te veranderen is gekozen voor ludieke werkvormen. De deelnemers aan de fietsweek kregen allen een pretpakket: een tas, een pet, een T-shirt en nog wat attributen. Iedereen kreeg gisteren gebak bij de koffie. Bovendien worden deze week tien deelnemers vergast op onbijt-op-bed. Verder maakt iedereen die een actiepet draagt, kans op een van de vijf nieuwe fietsen die worden weggegeven.

Huinck: „We hebben bewust gekozen voor een vrijblijvende aanpak. De mensen worden vaak overspoeld met opmerkingen over het milieu. Op een gegeven moment hebben ze daar genoeg van. Wij prijzen het fietsen aan als milieuvriendelijk, gezond, maar ook leuk, ontspannend. De mensen moeten meedoen omdat ze het leuk vinden, niet uit een schuldgevoel. Een man zei: Ik kan niet meedoen want we verwachten een baby. Als die er is, heb ik wel betere dingen te doen dan een stuk te fietsen. Dan gaat die man op de dag van de bevalling toch met de auto?"

Morgen wordt de fietsweek feestelijk afgesloten met een gemeenschappelijk onbijt op de Grote Markt (bij slecht weer wordt dat het concertgebouw). Voor de studenten is het project dan bijna afgesloten; er wordt direct na de week een enquête gehouden om te kijken of de deelnemers aan de fietsweek ook blijven fietsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.