+ Meer informatie

Asean-landen moeten letten op mensenrechten"

1 minuut leestijd

KOEALA LOEMPOER (RTR) Vertegenwoordigers uit westerse landen hebben gisteren de zes lidstaten van de Associatie van Zuidoostaziatische Naties (Asean) opgeroepen meer aandacht te besteden aan de naleving van de mensenrechten. Het Westen wees de Asean met name op de schendingen van de mensenrechten in Birma, waar de militairen weigeren de macht uit handen te geven.

JJ

Canada is bedroefd over de repressie door het militaire bewind in Birma, zo zei de Canadese minister van buitenlandse zaken, Barbara McDougall, tijdens een ontmoeting tussen de ministers van buitenlandse zaken van de Asean-landen en de belangrijkste handelspartners van het Zuidoostaziatische bondgenootschap. Myanmar is het westelijke buurland van de Asean-staten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.