+ Meer informatie

Onze verenigingsfaak

2 minuten leestijd

In ons blad van 31 oktober hebben we iets geschreven over het werk op onze jongelings-en studieverenigingen, dat overal weer in volle gang is.

En nu is het van groot belang met deze nuttige arbeid bezig te blijven maar vooral zodanig, dat het bezoeken van de vergaderingen een steeds terugkerend genoegen is. Daarbij is het zeer gewenst dat er altijd een rooster is voor bijv. drie maanden.

Om dit goed te doen is het zeker niet overbodig, dat er een roostercommissie is, die voor een bepaalde periode een aantal onderwerpen vast stelt en dan datum en inleider invult. Wat dit laatste betreft, uit tactische overweging doet men er dan goed aan, zo ongeveer te weten te komen, wat de leden het liefst maken. Vooral jongere leden maken al eens graag een vrij onderwerp of liefst (algemene) geschiedenis.

Welnu, met de diverse wensen rekent men dan en de kwaliteit van het werk is er alleen maar beter door.

Door het maken van een onderweq} op te dragen aan iemand, die deze stof precies niet ligt, kan men moeilijk op een geslaagde vergadering rekenen, 't Is maar een tip! Vergeet vooral niet om éénmaal per vier of vijf vergaderingen een bijbelbespreking te houden, vooral over gedeelten, die anders niet aan de beurt komen. Als de voorzitter dan een korte samenvatting geeft, komt er bijna altijd een zeer goede en nuttige bespreking.

Men kan zelf wel bepalen wat; een enkel voorbeeld kan misschien zijn de brief van Jacobus, Galaten 5, Handelingen 19. Men kan de keuze verder zelf maken en uitbreiden.

Belangrijk is natuurlijk, dat de leden thuis alvast het te bespreken gedeelte goed lezen en bestuderen. Door deze bijbelbesprekingen, waarbij dus geen inleider functioneert, wordt ook de taakverdeling in het algemeen wat eenvoudiger, vooral voor kleine verenigingen. Wij hopen in een der komende nrs. op een

en ander nog terug te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.