+ Meer informatie

ominer

o.a. GESPECIALISEERD IN KLASSIEKE ORGELS BEKEND MET ELK INSTRUMENT Bedrijfsleven pakt woon-werkverkeer regio Veenendaal aan

1 minuut leestijd

VEENENDAAL - Het Industrieel Kontakt Veenendaal (IKV) wil nog dit jaar een bedrijfsvervoerplan realiseren naar aanleiding van een rapport over forenzenverkeer in de regio. De belangrijkste conclusie uit dit rapport is dat het woon- en werkverkeer van en naar Veenendaalse bedrijven met een kwart kan worden verminderd.

(aparte afdeling) MEER DAN 70 JAAR EEN VERTROUWDE KLANK

JlMQJI
'§^nr\^MiMi Arkelstraat 41 Gorinchem 01830-31707 Van onze correspondent

G. C. van Manen, voorzitter van het IKV waarin het plaatselijk bedrijfsleven zich heeft georganiseerd, vindt de groei van het autoverkeer ontoelaatbaar. Hij verwijt de overheid dat zij niets doet en wil nu zelf initiatieven nemen. De ondernemers lieten vorig jaar een student aan de Eindhovense School voor Verkeer en Logistiek onderzoek doen naar het woon-werkverkeer in de regio. De conclusie was dat met een aantal maatregelen een kwart van het huidige woon-werkverkeer kan worden voorkomen. Concreet wordt gedacht aan carpooling, een intensief gebruik van de fiets en het inzetten van bussen om werknemers van en naar hun werkplek te brengen.

Het opzetten van het bedrijfsvervoerplan is overigens niet het enige initiatief van het IKV. Samen met de Kamers van Koophandel van Utrecht en Arnhem heeft de organisatie opdracht gegeven aan het onderzoeksbureau Bartels in Assen om een sterktezwakte-analyse van de regio te maken. Van Manen denkt dat de studie erg belangrijk is in verband met de uitbreidingsplannen van Ede en Veenendaal (ISEV). Hij vindt dat er tot nu toe te weinig naar de economische sterkte van de regio als geheel is gekeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.