+ Meer informatie

Dalende werkloosheid Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Het aantal werkloze mannen is in Rotterdam per ulitmo juli met 212 gedaald tot 5056. Dit zijn er 682 minder dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Onder de ruim 5000 Ingeschrevenen worden 571 vreemdelingen voor de zeevaart en 1575 minder geschikten gerekend, zodat het totaal beeld er voor Rotterdam gunstig uitziet, aldus de directeur van het gewestelijk arbeidsbureau.

Bovendien stond tegenover het verminderde aanbod van arbeidskrachten een stijging van de vraag naar mannen met 193. Voor het eerst sinds januari 1972 overtrof de vraag het aanbod. Het gewestelijk arbeidsbureau ziet mogelijkheden om de werkloosheid in Rotterdam nog verder, terug te dringen.

Het grootste aantal vacatures wordt gevonden in de metaalnijverheid, maar ook in de kantoorsector, ongeschoolde beroepen en verkeerspersoneel. In de metaalnijverheid is een vraag naar meer dan 2000 man.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.