+ Meer informatie

Frankfurter verklaring over homosexualiteit

1 minuut leestijd

FRANKFURT — Volgens de evangelicale ,,Conferentie van belijdende gemeenschappen" zijn christen zijn en homosexuele praktijk onverenigbaar. In een nu gepubliceerde verklaring „Bijbelse zielzorg voor h'omosexelen" wordt de homosexualiteit een zonde genoemd waarvan de eigenlijke oorzaak gezien moet worden als een gestoorde verhouding met God.

In de verklaring staat dat homosexele aanleg niet bestaat, maar dat homofilie pas op de verdere levensweg ontstaat door heterosexuele teleurstelling, psychische gebreken of verleiding of slechte invloed. De evangelicale conferentie' van belijdende gemeenschappen meent dat de door God gewilde liefde voor het andere geslacht gewekt kan worden door juiste opvoeding, leiding, zielzorg en medische hulp.

Verder staat in de verklaring dat homosexuele handelingen ook niet toegestaan kunnen worden, als er zoiets als een aangeboren homosexuele geaardheid zou bestaan. „Zonde blijft zonde", zo staat te lezen. De coniferentie vindt dat een homofiel, die door het geloof de natuurlijke neiging tot het andere geslacht niet geschonken is, in sexuele onthouding moet leven. Vol-, gens de verklaring mag de kerk er geen twijfel over laten bestaan dat het volgen van Jezus en homosexuele praktijk elkaar uitsluiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.