+ Meer informatie

Bondgenoot van de zwaksten

J.B. van Borssum WaaJkes: „Het is niet de bedoeling dat psychiatrische patiënten tevreden zijn"

1 minuut leestijd

haar naden. Als je in Amsterdam loopt, dan kun je dat aanschouwen. Dakloze, psychisch gestoorde zwervers, die uit de vuilnisbakken eten en op een matje liggen te slapen. Binnenkort kunnen we daar weer veel over lezen. Want dan krijgen ze het 's nachts koud.

Ik wil maar zeggen: Hulpverlener spelen is een in zijn aard moeilijk vak. Het is moeilijk werk om een psychisch gestoord medemens beter te maken. Niet altijd natuurlijk, want er zijn ook mensen die vanzelf beter worden. Maar overigens is het veel zoeken, tasten en proberen. Er is geen vast handboek waarin staat: Als je het zus of zo doet, dan gaat het goed. Elk mens is uniek, ook in zijn problemen. Elke behandeling is weer een nieuwe ontdekkingsreis".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.