+ Meer informatie

Uit de oven

1 minuut leestijd

In vele keukens staat deze dagen de oven lustig te snorren. Cakes, taarten, kerstkransen, -broden en koekjes zorgen voor een lekkere hap bjj een kop koffie. Dat ovens voor veel meer gebruikt kunnen worden dan alleen voor het bakken, bewijst het boek "Gerechten uit de oven". „Evenals op het fornuis kunnen ook in de oven tal van gerechten worden gepocheerd, gestoofd, gebakken of au bain-marie worden bereid", vermeldt het boek. „De oven heeft bij alle genoemde bereidingswijzen juist het grote voordeel dat er niet naar de gerechten hoeft te worden omgekeken". Het braden van vlees bij voorbeeld gaat erg goed in de oven en is veel minder 'vet dan wanneer het in een braadpan gebeurt. Na een inleiding over de verschillende ovens en het gereedschap volgt een aantal hoofdstukken die opgebouwd zijn rond verschillende bereidingswijzen. Aan het begin van ieder hoofdstuk wordt eerst de techniek uitgelegd, dan volgt een aantal recepten waarin de techniek wordt toegepast. Een handig basiskookboek. De recepten zijn voor 4 personen. Wl, ixM ^Sli

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.