+ Meer informatie

GEVAAR

1 minuut leestijd

t>it bet^ent #it nog steeds gevaar bestaat dat het adhterschiip van de m'aimnoettankcir te pletter ^aa egen de rosen. Dat achterschip zit al sinds zondag, toen de Metuia als gevolg van de steike stroming in straat Miagelhaen begcai te draaien, vast op de rotsen. Er zijn al lekken ontstaan waardoor de machinekamer igedeeltelijk onder water is komen te staan. Er is ook sprake van dat olie uit de tanker is weggevloeid, maar om hoeveel olie het gaat is niet bekend.

Shell tankers deelde maandag nog mee dat niet 34 maar 36 opvarenden zondagavond de Metuia hebben verlaten. Behalve de 34 bemanningsleden voeren ook nog twee vrouwen van officieren met het scliip mee. De vrouwen zijn met 20 bemanningsleden door een reddingboot naar de havenplaats Punta Arenas aan land gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.