+ Meer informatie

in zorg

1 minuut leestijd

in beleidsaanbevelingen. De commissie heeft er begrip voor dat de regering gedwongen is de zorgsector aan een krap financieel kader te binden. Maar ze vindt dat van de NRV niet mag worden verwacht dat hij de politieke verantwoordelijkheid van de regering overneemt door aan te geven waar moet worden gesnoeid om binnen het vooral op financieel-economische gronden bepaalde macrobudget te kunnen blijven.

Samenhang

Het financiële beleid van de overheid heeft de afgelopen jaren in verschillende zorgsectoren geleid tot situaties die kwalitatief gezien zorgwekkend zijn. Voortzetting van dit beleid zal de problemen verergeren. Zo zullen tekorten en wachtlijsten groeien. zorg voor grote groepen patiënten (verpleeghuispatiënten, verstandelijk gehandicapten, psychiatrische patiënten) zullen slechts voor een deel kunnen worden verwezenlijkt. Ook zullen nieuwe mogelijkheden die het gevolg zijn van medisch-technologische, biotechnologische en farmacotherapeutische ontwikkelingen niet voor alle patiënten beschikbaar komen, aldus de commissie.

Opleiding

Omdat er onvoldoende extra geld is voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden in de zorgsector, zal volgens de commissie niet genoeg goed opgeleid personeel kunnen worden aangetrokken. De bij grote groepen werknemers in de zorgsector te hoog opgelopen werkdruk kan daardoor niet worden verlicht, wat het niveau van zorgverlening zal aantasten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.