+ Meer informatie

Afbraak mulo houdt inwoners Veenendaal bezig

2 minuten leestijd

Een groot aantal Veenendalers maakt zich sterk om het oude ulogebouw in Veenendaal voor afbraak te behoeden. De actiegroep "Redt de ulo" wil het leegstaande pand aan de Kerkewijk graag gebruiken als onderkomen voor diverse verenigingen. Het college heeft de grond echter gereserveerd voor sociale woningbouw.

Woordvoerder Frans Pilon snapt de voorstellen van het college niet. „Er is een groot aantal verenigingen dat een onderkomen zoekt en dit is toch een prima mogelijkheid", zo stelt hij. Toch lijkt hij slechts gehoor te vinden bij twee raadsfracties in Veenendaal (PvdA en D66). Mocht het op de politieke manier niet lukken, dan zal zijn actiegroep via ludieke acties het gebouw proberen te behouden. Eventuele „ptimitievere" acties sluit hij ook niet uit, al wil hij daar voorlopig niet aan denken.

Bij dergelijke acties zal de historische vereniging van Veenendaal direct afhaken, zegt voorzitter A. C. van Grootheest. Ook zijn vereniging is in touw om het gezichtsbepalende pand te behouden. De vereniging is al langere tijd op zoek naar een onderkomen voor een eventueel documentatiecentrum. Actie voeren past volgens Van Grootheest niét bij 'zijn' vereniging.

Dr. J. C. Thoomes, oud-directeur van de ulo, wil het pand ook graag behouden en mocht het nodig zijn, dan zal hij zich schriftelijk richten tot de beschermvrouwe van de school, prinses Juliana. Voor acties is de actieve tachtiger echter niet meer te porren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.