+ Meer informatie

Aidspatiënt mag voorschot houden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De 60-jarige man die in het najaar van 1989 door een fout van een arts in het AMC werd besmet met aids hoeft het voorschot op de door hem geëiste schadevergoeding niet terug te betalen. De president van het Amsterdamse gerechtshof heeft het vonnis dat de rechtbank in januari velde, bekrachtigd.

De man lag in 1989 in het ziekenhuis in verband met een darmoperatie. Hij werd abusievelijk geïnjecteerd met het bloed van een aidspatiënt. De arts sloeg direct alarm en de patiënt werd direct behandeld met een grote hoeveelheid van het aidsremmend middel AZT. Dit mocht echter niet meer baten. De diagnose aids is nog niet gesteld maar al in februari zei de Amsterdamse aidsdeskundige R. Coutinho te verwachten dat de Amsterdammer nog anderhalf tot drie jaar te leven heeft.

Tijdens een kort geding eiste mr. C. Madern destijds namens het slachtoffer een bedrag van 2(X).000 gulden smartegeld van de verzekeraar van het AMC, Nationale Nederlanden. Dit in afwachting van de nog lopende bodemprocedure waarin de man een definitieve schadevergoeding eist. De hoogte van dat bedrag is volgens mr. Madern hoger dan een half miljoen en minder dan 1 miljoen gulden. Verzamelgebouw ROTTERDAM-ZUID Strevelsweg 690-694. Tel. 010-480 71 88 Oe óaö] 9rooi. •ste

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.