+ Meer informatie

Generaal Bradley overleden

1 minuut leestijd

NEW YORK — Generaal Omar Nelson Bradley, een militaire held uit de Tweede Wereldoorlog en laatste nog levende Amerikaanse vijfsterrengeneraal („maarschalk"), is woensdag op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval overleden.

Generaal Bradley, die de laatste jaren al ziekelijk was, overleed twintig minuten nadat hij woensdagavond het St. Luke's-Rooseveltziekenhuis in New York City was binnengebracht, zo deelde een woordvoerster mee. De enige andere Amerikaanse generaals die de vijf sterren haalden, waren Eisenhower, Henry Harley Arnold, Douglas MacArthur, George C. Marshall en John J. Pershing.

Bradley verscheen op 20 januari voor het laatst in het openbaar, toen hij de installatie van president Reagan bijwoonde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.