+ Meer informatie

Verontrust

1 minuut leestijd

Het BOV (begeleidingsorgaan openbaar vervoer) heeft zijn verontrusting uitgesproken over de woensdag door minister Tuijnman van Verkeer en waterstaat aangekondigde tariefsverhoging voor het plaatselijk openbaar vervoer van zeven procent met ingang van 1 oktober 1981.

Het BOV vindt deze verhoging „erg pittig" na de «verhoging van vier procent die per 1 mei ingaat. Dit heeft woordvoerder Beijen van het BOV woensdag meegedeeld. Volgens hem heeft de minister op geen eniele wijze overleg gepleegd met de gemeentebesturen. Dit terwijl de gemeenten onlangs nog aan de minister gevraagd hebeen om tijdig een open overleg te voeren over de tariefmaatregelen per 1 oktober a.s. Dit is volgens het BOV in strijd met de algemene opvattingen over behoorlijk bestuur.

Behalve over de verhoging had dan ook gesproken kunnen worden over de gewenste verhouding van de tarieven van strippenkaart en abonnementen. Verder vindt het BOV het vreemd dat minister Tuijnman* wel spreekt over het opheffen van knelpunten in het spoorwegnet, maar niet over het opheffen van knelpunten bij het plaatselijk openbaar vervoer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.