+ Meer informatie

MISSCHIEN SLUITING COBERCO TE EDE

2 minuten leestijd

(Van onze correspondent) De melkpoederfabriek van Coberco aan de Nizolaan in Ede moet misschien gaan sluiten. B. en VV. van Ede hebben de procedure in werking gezet om deze lawaai en stof verwekkende industrie te kunnen laten sluiten.

Of de Coberco inderdaad de poorten sluit is nog de vraag, de directie gaat waarschijnlijk tegen het voornemen van de gemeente !n beroep bij de Kroon, waarmee het wel eens een zaak van maanden zou kunnen worden. De gemeente Ede zet de procedure In werking omdat de Coberco ondanks een verbod van de gemeente dag en nacht ook in de weekeinden, apparatuur In de poedertoren test.

NAAST ZICH NEER

De gemeente had de Coberco te verstaan gegeven dat er alleen op werkdagen van 's morgens 7 tot 's avonds 7 getest zou mogen worden, de directie legde die beperking naast zich neer omdat volgens haar de a.pparatuur dan niet voldoende getest zou kunnen worden. De moeilijkheden zijn ontstaan door bewoners in de omgeving van de Nizolaan die klagen over de geluidsoverlast en stofoverlast. Er komt nu een openbare hoorzitting over de poederfabriek en daarna zal beslist worden of de fabriek . een hinderwetvergunning krijgt of niet. Als de Coberco die vergunning niet krijgt moet de fabriek dicht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.