+ Meer informatie

Zes jaar geëist voor moord op echtgenote

Verdachte zegt onschuldig te zijn

2 minuten leestijd

DEN BOSCH — Tegen de 39-jar)ge wachtmeester der rijkspolitie J. F, M. K. uit Cuyk heeft de procureur-generaal bij het gerechtshof in Den Bosch woensdag zes jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest geëist. De man werd verdacht van doodslag op zijn 33-jarige vrouw.

Dezelfde straf had de Officier van Justitie bij de rechtbank in Den Bosch verleden jaar tegen de wachtmeester geëist. Deze zei toen, evenals nu voor het hof, onschuldig te zijn. De rechtbank had de wachtmeester in september vorig jaar vrijgesproken en hij was in vrijheid gesteld.

Roddelpraat in de toenmalige standplaats van K. in Lottum (Limburg) na de dood van zijn vrouw was voor de Officier van Justitie in Den Bosch aanleiding geweest een onderzoek door de rijksrecherche te laten instellen. In maart 1976 had K. tegenover twee rijksrechercheurs een, zoals de procureurgeneraal zei, gedetailleerde bekentenis afgelegd en nadien ook voor de rechtercommissaris. Later had K. zijn bekentenis echter ingetrokken en zegt nu onschuldig te zijn.

Scheiding

Tijdens een gezamenlijke vakantie met de overburen was K. een verhouding met zijn buurvrouw aangegaan. Zij was in verwachting geraakt. Toen hij in de zomer van 1974 met vrouw en kinderen met vakantie was bij het Gardameer, vertelde hij zijn vrouw tijdens een boottochtje op het meer, dat hij wilde scheiden. Om de spanning te breken, zoals hij zegt, had hij zijn vrouw voor de grap overboord geduwd. Hij had ze daarna niet meer gezien, hoewel hij had gezocht. Enkele dagen later werd het lijk van de vrouw gevonden.

Geen bewijs

De procureur-generaal zei, dat het bewijs voor de primair aan K. ten laste gelegde moord niet is te leveren. Dat wil niet zeggen, aldus mr. Nuis, dat er in werkelijkheid geen moord gepleegd zou zijn. Doodslag achtte hij bewezen, met name dat K. zijn vrouw onder water heeft gedrukt en heeft gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.