+ Meer informatie

Mythe

1 minuut leestijd

Heel boud gezegd zou men kunnen stellen dat voor de meeste scribenten een linkse mythe is of wordt doorgeprikt. Max van Weezel verwoordt het zo: „Eigenlijk ben ik weer terug bij af: de mens is slecht, de wereld is een jungle, je kunt niet sceptisch genoeg zijn. Is dat een reden om van verzet tegen machtsmisbruik en onrecht af te zien? N^e, want daar valt ook niet mee te leven. Maar voortaan geen illusies meer. Het paradijs op aarde zal nooit worden gerealiseerd. Het beloofde land bestaat niet". Ontmoeten links en rechts elkaar dan toch? Alleen: wat men hier zocht, ligt elders. Alles zal anders worden. Het staat al eeuwen in 2 Petrus 3:13. N.a.v. "Alles moest anders", essays onder eindredactie van Arnold Koper, Constant Vecht en Max van Weezel; uitg. Nijgh en Van Ditmar, Amsterdam, 1991; 224 blz.; prijs 34,90 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.