+ Meer informatie

van onze binnenlandredactie

2 minuten leestijd

voor wat het was, zonder dat overigens de ontwerper verantwoordelijk werd gesteld en moest opdraaien voor de kosten. Met veel gevoel voor sarcasme schrijft de Rekenkamer over deze affaire: „Een en ander leidde tot de conclusie dat ruim 100.(X)0 gulden letterlijk en figuurlijk in het water is terechtgekomen"... Enschede zo onbevredigend dat hij ten langen leste zelf maar in de pen klom om — mede namens een aantal medestanders — bij de Eerste en . Tweede kamer te protesteren tegen deze wat hij noemt „gruwelijke praktijken".

In zijn protestbrief, die vorige week werd verzonden, schrijft Nuis o.m.: „Ongewenste kinderen worden als proefkonijnen gebruikt en sterven daarna, in een land waarin ook middels de volksvertegenwoordiging met grote regelmaat wordt gepleit voor maatregelen tegen landen, die de rechten van de mens schromelijk schenden. Zinnige mensen zijn hier bezig met een splinter in buurmans oog, zonder de balk in eigen oog te onderkennen".

Desgevraagd licht Nuis toe: „Het geniepige is dat Terwiel en ook minister De Ruiter steeds spreken over proeven op foetussen. Dat is echter zeer misleidend, want het gaat om levende kinderen die, zodra ze ter wereld zijn gebracht, een hartprik krijgen en als gevolg daarvan overlijden. In onze brief heb ik dat sterk benadrukt om duidelijk te maken hoe de medische ethiek verder zal afglijden als abortus-provocatus onverhoopt gelegaliseerd zou worden. Want als experimenten op levende kinderen worden toegestaan, zijn we terug in de tijd van Hitler-Duitsland, toen ook proeven op ter dood veroordeelden mochten worden uitgevoerd.

Nuis heeftjntussen al een reactie op zijn brief ontvangen. Een CDAkamerlid heeft hem laten weten deze kwestie zo belangrijk te vinden dat hjj die zeker in de fractie ter sprake zal brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.