+ Meer informatie

Syrië versterkt roepen Libanon

^ok meer raketten gesignaleerd

2 minuten leestijd

EIROET — Syrië heeft donderdag zevenduizend militairen rgebracht naar de Bekaa-vallei en ooggetuigen hebben nog batterij Sam-raketten gezien in de bergen ten oosten van Bel-

t bericht over de troepenverplaatwas afkomstig uit militaire krinDe diplomatie om een conflict op schaal tussen Israël en Syrië te tomen werd donderdag met meer it voortgezet, maar de Sovj etkritiseerde Amerikaanse poginot interventie in de crisis. Igens de militaire kringen bevinde nieuwe Syrische troepen zich Jij de zogeheten „rode linie", een die Israël getrokken heeft en die de Syrische troepen in Libanon ongestraft mag worden overschreaanvullende troepen in de Bekaai brengen de sterkte van het Syrimilitaire apparaat in Libanon op 1 de 37.000 man. De ooggetuigen ildeh dat de nieuwe Sam-batterij > bergen gericht was op de hoofdDe kwestie van de plaatsing van am-raketten in Libanon ligt aan de el van het huidige Israëlisch-Syriconflict.

De Amerikaanse presidentiële afgezant voor Libanon, Philip Habib, kwam donderdag in Damascus aan na een vlucht uit de Verenigde Staten via Groot-Brittannië. Hij zou per auto naar Beiroet. Vandaag is er' een audiëntie bij president Elias Sarkis en zijn er besprekingen met premier Chefik Wazzan en minister van buitenlandse zaken Foead Boetros. <

Habib zal overleg voeren met president Hafez Assad van Syrië in Damascus alvorens te vertrekken naar Israël voor een bespreking met premier Menachem Begin.

Moeilijke opdracht

Diplomatieke kringen hebben verklaard dat Habib bepaald geen gemakkelijke opdracht heeft - zeker niet ten aanzien van Syrië, gezien de huidige gespannen verhouding tussen Damascus en Washington.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.