+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Beurs prijshoudend

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs wist woensdag redelijk stand te houden tegen de acfitergrond van een weer flauwe Amerikaanse beurs en een prijshoudende dollar. Bij de internationals kon Kon. Olie zodoende f 1,90 duurder worden op f 93,90. Op de Amerikaa(ise beurs waren de oliewaarden enigszins in trek tegen de trend van de rest van de markt in.

De obligatiesecfor van de Amsterdamse beurs was woensdag enigszins in herstel en de verliezen van dinsdag konden weer ingelopen worden. De staatsfondsen waren 0,2 tot 0,3 punt hoger. Marktkringen spraken hier echter van een technisch herstel bij een kleine omzet. De beurs ziet vooralsnog geen ommekeer in de markt.

De internationals waren dus goed prijshoudend. Alleen Akzo liet het epn beetje afweten en verloor 30 cent op f 22,90. Unilever daarentegen won 40 cent op f 147,90. De rest van de Internationale waarden bleef dicht bij huis. De bankaandelen trokken fractioneel aan. Rond het middaguur waren de hypotheekbanken onveranderd. De verzekeraars verloren opnieuw wat terrein. Zo kwam Ennia 50 cent lager uit op f 144,50.

De bouwers noteerden verdeeld. Bos Kalis zakte een gulden op f 83, tenwjjl HBG 60 cent klom op f 76,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.