+ Meer informatie

Hulp aan buitenlanders schiet hopeloos te kort

agstukken ..Zwartöoek"gcDresenteerd in Utrech

2 minuten leestijd

UTRECHT — Met de uitLevendig gave van een „zwartboek" is

het actiecomité dat zich in Utrecht inzet voor een betere dienstverlening aan de buitenlanders in die stad vrijdag een actieweek begonnen.

In die week wil het comité, waarin ( stichting buitenlandse werknemei advocatencoUectieven en organisati van buitenlanders, hun krachten bui delen en het gebrek aan voorziening» voor buitenlanders bij de gemeenteli ke instanties aan de kaak stellen.

De actie richt zich vooral tegen vi instellingen waar veel buitenlandei mee te maken hebben: het Gemeentt lijk huisvestingsbureau, de Sociai dienst, het Gewestelijk arbeidsburea (GAB), het Gemeenschappelijk adm nistratiekantoor (GAK) en de Baad va Arbeid.

VerlengstUi

Door de slechte dienstverlening va deze vijf instanties zijn de Stichtin buitenlandse werknemers en andei hulporganisaties ongevraagd tot vei lengstuk van die instellingen gewoi den, zo vindt de Stichting. Zij sture buitenlanders die problemen hebbe met bijvoorbeeld het invullen van foi mulieren, in groten getale naar allerli hulporganisaties door. Uit gegever van het vorig jaar blijkt dat ongeveer 7 procent van de hulpverlening van d Stichting buitenlandse werknemei bestaat uit dit soort „administratieve hulpverlening aan buitenlanders di door de bureaucratische bomen het bc * •' stanties eigenlijk zelf moeten doen, z stelt het zwartboek.

Vanaf maandag zullen de volgend week iedere dag mensen van het acti< comité bij een van de gemeentelijke ir stellingen aanwezig zijn, onder met voor het aanbieden van het zwartboel De actieweek zal worden afgeslote met een manifestatie op zaterdag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.