+ Meer informatie

Eén jaar cel voor fraude en verduistering

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN — Procureurgeneraal mr. H. Addens bij het Gerechtshof in Leeuwarden heeft vrijdag tegen de 74-jarige voormalige directeur van de bedrijfsvereniging voor het bakkersbedrijf, J. K. uit Groningen, één jaar gevangenisstraf en een geldboete van 725.000 gulden geëist.

De man wordt onder meer beschuldigd van belastingfraude tot ongeveer vijf miljoen, verduistering en het benadelen van de bedrijfsvereniging voor ten minste een half miljoen gulden. Tegen het vonnis van de rechtbank in Groningen, die hem in 1979 tot twee jaar gevangenis en eenzelfde geldboete had veroordeeld, was K. in hoger beroep gegaan. Wel heeft hij bekend zich aan de ten laste gelegde feiten schuldig te hebben gemaakt. Uitspraak 15 april.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.