+ Meer informatie

Reddingsploeg vindt 15 dode mijnwerkers

1 minuut leestijd

REDSTONE (Colorado) — Reddingsploegen hebben vrijdagmorgen de lichamen geborgen van vijftien mijnwerkers die sinds woensdag op een diepte van 2.400 meter waren ingesloten in een kolenmijn in de Amerikaanse staat Colorado.

Het zoeken naar de nog vermiste mijnwerkers gaat door, maar men heeft vrijwel geen hoop meer, ze nog levend te vinden. De verwanten van de vijftien kompels, van wie er dertien getrouwd waren, verbleven sinds de melding van de insluiting bij de ingang van de mijn.

De insluiting was het gevolg van een ontploffing van methaangas. De reddingsploeg, die intussen uit 19 mensen bestaat, is er intussen in geslaagd het ventilatiesysteem van de schacht te herstellen. Het gevaar voor overstro

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.