+ Meer informatie

CDA tegen bemiddelen draagmoeders

DEN HAAG (ANP)

1 minuut leestijd

Het CDA huldigt de opvatting dat ellce vorm van bemiddeling bij draagmoederschap uit den boze is.

De fractie is bang dat een wetsvoorstel van kabinet om commerciƫle bemiddeling strafbaar te stellen, onbedoeld de suggestie kan wekken dat alle overige afspraken op dat vlak wel aanvaardbaar zijn.

De christen-democraten stellen dit in hun inbreng ter voorbereiding van de behandeling van het wetsvoorstel. De CDA-fractie wijst op het risico dat het onbedoelde neveneffect een heroverweging van het voorliggende wetsontwerp noodzakelijk maakt.

Het CDA zit een beetje met de vraag hoe paal en perk te stellen aan internationale praktijken met betrekking tot draagmoederschap.

Groen Links wijst met het CDA commercieel draagmoederschap faliekant af, maar meent dat pro-deodraagmoederschap in principe moet kunnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.