+ Meer informatie

Urker visserijwethouder stapt op

2 minuten leestijd

URK De Urker visserijwethouder J. Schenk (SGP) legt per 1 maart zijn wethouderschap neer. De deeltijdbaan van wethouder kan hij niet langer (meer) combineren met zijn leidinggevende functie bij een taxibedrijf in Emmeloord.

Door toenemende werkzaamheden bij dit bedrijf werd de beschikbare tijd voor het wethouderschap steeds geringer. „Beide taken tegelijk kon ik niet goed vervullen. Ik heb gekozen voor mijn werk, hoe moeilijk het mij ook valt als wethouder afscheid te nemen", laat Schenk weten.

Op een onverwachte wijze werd Schenk vorig jaar wethouder. Doordat de SGP-kandidaat A.P. Hakvoort vanwege studie niet in de gelegenheid was het wethouderschap te continueren, stelde Schenk zich beschikbaar. Hij volgde wethouder D. Bakker (CDA) op. Bakker bepaalde twaalf jaar lang het Urker visserijbeleid.

Gedurende het jaar dat Schenk nu wethouder is, is een onderzoek naar de mogelijkheden van samenwerking tussen de visafslagen op Urk afgerond. Daarnaast bevindt het onderzoek naar de mogelijkheden van verbouw of nieuwbouw van de gemeentelijke visafslag zich in een afrondende fase. Een onderzoek naar de mogelijkheden van invoering van een Urker keur (een kwaliteitskenmerk voor de Urker vis) is gestart.

Volgens Schenk staat Urk aan de vooravond van belangrijke beslissingen. „Urk hoort in mijn visie het visserijcentrum van Europa te worden". Volgens hem rust op de gemeenteraad een grote verantwoordelijkheid. „Een oplossing zal moeten worden gevonden voor de accommodatie, de organisatievorm en het management van de visafslag".

Naast de portefeuille visserij heeft Schenk ook de portefeuille economische zaken. Als raadslid zal Schenk de SGP blijven vertegenwoordigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.