+ Meer informatie

Golf van onvrede onder Chinezen

1 minuut leestijd

PEKING — Blijkens een publikatie in het Chinese partijblad het. Volksdagblad schijnt er ook onder' de strijdkrachten ontevredenheid te heersen over de politieke en economische omstandigheden.

Het blad citeerde dinsdag op de voorpagina de politieke commissaris van een leger-eenheid in Koenming (Zuid-China) die zei dat ,,veel mensen" geen vertrouwen meer hadden in het socialisme en anarchie bedreven. Zij verzetten zich ook tegen de leiding door de communistische partij en tegen andere grondbeginselen van het communistische stelsel in de Chinese volksrepubliek. Dergelijke citaten bracht het volksdagblad in een bericht over een bijeenkomst van partij-functionarissen in de provincie Jilan in het noordoosten van China.

Met beide berichten zou kennelijk de campagne gesteund moeten worden die de. leiders in Peking enkele weken geleden begonnen om oppositionele stromingen in het land van. repliek te dienen. Het Engelstalige tijdschrift Peking-Review heeft in zijn jongste uitgave bevestigd dat de politiek van Peking en 'de levensomstandigheden in China door de bevolking gekritiseerd worden. Tegelijkertijd zei decommentator dat net slechts om een ,,klein aantal" onruststokers gaat onder de miljoen Chinezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.