+ Meer informatie

Verkeerstoren

1 minuut leestijd

We mogen wel een kijkje nemen in de ruimte onder de verkeersleiding, in de spiksplinternieuwe verkeerstoren van Schiphol. Deze is een paar maanden geleden in gebruik genomen en torent hoog boven het vliegveld uit. Boven heb je een schitterend vergezicht op het vliegveld. Het vliegtuig uit Cura9ao is inmiddels ook geland, zien we vanuit onze hoge post. Het ene vliegtuig na het andere taxiet over de baan, om daarna met de neus omhoog in de lucht te verdwijnen.

Gertrud en Dineke hebben voorlopig meer aandacht voor een groep pieterpeuterig kleine rode poppetjes. Het blijken stewardessen te zijn, die in onberispelijk kostuum, met hoedje en pumps, over de weg klikklakken. Vanaf deze hoogte zijn er nog verschillende stewardessen van andere vliegmaatschappijen te ontwaren. Dineke en Gertrud vinden ze niet te benijden. „Blij dat ik er niet zo hoef bij te lopen", is hun commentaar. Volgende week: Met Annelies Hegeman en Elizabeth Gerritsen naar de zeehondencrèche in Pieterburen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.