+ Meer informatie

Veel ex-soldaten onder daklozen in Groot-Brittannië

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - Een op de vier dakloze mensen in Groot-Brittannië heeft voorheen gediend in het leger. Dat is de conclusie van een rapport dat gisteren is openbaar gemaakt en dat de aandacht wil vestigen op het probleem van de dakloze ex-militairen.

Shelter, de hulporganisatie voor daklozen die het rapport samenstelde, zei dat het merendeel van hun opvangcentra in het afgelopen jaar bezoek heeft gekregen van voormalig militair personeel. "Mensen kunnen ontzettend kwetsbaar worden als zij het leger verlaten", zei Christine Parish, hoofd van de huisvestingsdienst van Shelter. "De stabiliteit en steun van het leven in het leger ontbreken plotseling en de ex-militairen kunnen zich dan helemaal verlaten voelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.