+ Meer informatie

Harderwijkse zwembad start reumazwemmen

1 minuut leestijd

HARDERWIJK - Het Harderwijkse zwembad De Sypel heeft vanaf september wekelijks een speciaal zwemuurtje voor reumapatiënten. Op maandag 2 september geven directeur drs. J. van de Rest van het Reumafonds en directeur J. G. Klaassen van de landelijke vereniging De Zonnebloem het startschot voor dit unieke project. Zij doen dat door een van de deelnemers aan het reumazwemmen met een speciale mindervalidelift in het water te laten.

In het Harderwijkse zwembad zijn diverse aanpassingen gerealiseerd om het zwemmen voor reumapatiënten mogelijk te maken. Er is een speciale kleedruimte aanwezig die met rolstoelen te breiken is. Met zogenaamde zwembadrolstoelen kunnen de patiënten bij het water komen, dat verwarmd wordt tot 32 graden. Verder heeft De Sypel een mindervalidelift waarmee mensen op eenvoudige wijze in het water kunnen gaan. Het zwemuur staat onder leiding van personeel van De Sypel. Alle deelnemers kunnen in hun eigen tempo zwemmen of bewegen in het water.

De organisatie is in handen van de Harderwijkse afdeling van De Zonnebloem. Volgens deze vereniging tot bevordering van het welzijn van zieken is reumazwemmen in Nederland al langer mogelijk. Een speciaal zwemuur, zoals in Harderwijk wordt ingevoerd, zou echter niet in andere plaatsen voorkomen. De ervaringen zullen worden gebruikt voor toekomstige initiatieven elders in het land. Het Reumafonds betaalt door een bijdrage van 4000 gulden ongeveer 80 procent van de kosten van het Harderwijkse project.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.