+ Meer informatie

Reform, kleuterschool Vlaardingen van start

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — Vandaag, dinsdag, is de nieuwe reformatorische kleuterschool van start gegaan. De tweeklassige kleuterschool is gehuisvest in de Johannes Calvijnschool (lager onderwijs), beide uitgaande van de Vereniging schoolondërwijs op reformatorische grondslag.

Tijdens de gisteren gehouden openingsavond voor zowel kleuter- als lager onderwijs sprak ds. D. Rietdijk (predikant Geref. gemeente Vlaardingen) in zijn openingswoord over een wonder: „Ik zie het als een wonder, dat we nu met vijftig kleuters deze kleuterschool mogen beginnen". Alle medewerking die we nodig hadden, is verkregen, de Hand des Heeren is hierin te zien.

Er zijn een tweetal redenen te noemen, voor de start van een reformatorische kleuterschool. Ten eerste een principiële; de noodzaak om de kleuters te confronteren met het Woord en het leven daaruit. Ten tweede de integratie van het kleuteronderwijs in het lager onderwijs; tevens een van de redenen waarom de inspecteurs van het kleuter- en lager onderwijs zo snel hun medewerking hebben gegeven. Zij zagen in deze samenvoeging in het ene gebouw een experiment, dat zij nog niet eerder hadden meegemaakt.

Aan UW hart?

Na het openingswoord hield ds. De Romph (predikant Chr. Gereformeerde kerk Vlaardingen) een meditatie, waarin hij het geestelijk welzijn van de kinderen, naar aanleiding van de geschiedenis van Hanna en Samuel, benadrukte. U bent er niet mee klaar, als u uw kinderen naar een reformatorische school stuurt. Draagt u de nood van uw kinderen aan uw hart? Stort u uw hart als een Hanna uit voor de Heere? Samuel had een biddende moeder thuis, die dagelijks de geestelijke belangen van haar kind aan de Heere opdroeg aldus ds. De Romph.

De hoofdleidstcr van de nieuwe kleuterschool is mevr. J. C. Swiep-de Vlieger.

Voor het vervoer naar de wat afgelegen school in de westwijk is een fraaie oplossing gevonden en wel per taxi Daar de twee lokalen van de kleuterschool nog aan de Johannes Calvijnschool gebouwd moeten worden, zullen er twee klassen van het lager onderwijs voorlopig ergens elders worden ondergebracht.

Na de verbouwing zal de Johannes Calvijnschool (hoofd de heer L. Vogel) tien klassen tellen en wel twee voor het kleuteronderwijs en acht voor het lager onderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.