+ Meer informatie

Geringe deelname van 'evangelisten' aan "Explo '91"

1 minuut leestijd

DRIEBERGEN (ANP) - Ongeveer 700 jongeren hebben de afgelopen dagen deelgenomen aan de evangelisatiecampagne Explo "91, die op zeven plaatsen in Nederland werd gehouden.

Dat is beduidend minder dan de 1000 a 1500 jongeren waarop de organisator, de Evangelische Alliantie, had gehoopt. Er zijn voor de tegenvallende belangstelling enkele oorzaken aan te wijzen, aldus woordvoerder Dick Kraay. „Het is een teken aan de wand dat evangelisatie zo weinig in de christelijke gemeenten leeft. Verder was wellicht de drempel te hoog. Jongeren werden er na een korte voorbereiding meteen op uitgestuurd om te evangeliseren. In geen enkel land dat aan deze Europese campagne meedeed, werd op zo'n direkte wijze evangelisatie toegepast".

Coördinator Arjan Treuren had vooraf gezegd dat in Nederland geen grootschalige bijeenkomst zou worden gehouden, maar dat het om evangelisatie in de eigen omgeving zou gaan.
„Die grote campagnes zijn wel leuk, maar de mensen bereik je toch het beste van mens tot mens". Explo '91 heeft, volgens hem, wel voldaan aan de verwachting dat kerken en plaatselijke evangelisatiegroepen meer kunnen samenwerken. Bovendien was het de eerste maal dat Agapè
(het vroegere Instituut voor Evangelisatie), Youth for Christ en Jeugd met een Opdracht onder de paraplu van de Evangelische Alliantie gericht hebben samengewerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.