+ Meer informatie

Roddelpraat

1 minuut leestijd

Het uitgebreide verhaal uit De Morgen vormde een voorbeeld van moderne linkse roddelpraat. Het gevaarlijke daarvan is dat er nog veel waarheid in schijnt te zitten ook. Vooral De bon Voisin en Nouvelle Europe Magazine hebben maar een dubieuze reputatie. En het schijnt dat er inderdaad veel connecties met het Front de la Jeunesse hebben bestaan of nog bestaan. Maar het politiek gevaarlijke ervan is dat een politiek solide dagblad, zoals La Libre België in dit verband wordt genoemd. En nog gevaarlijker is dat het Paul vanden Boeynant in dit schandaal dreigt te worden meegesleept. Hij vormt één van de steunpilaren van het politieke bestel in België.

De Morgen zelf tilde aan die be,zwaren niet zo zwaar en schreef woensdag: „Voor de democratie in dit land is het een goede zaak dat deze krant het risico nam de geheime nota van de staatsmoeilijkheden over de relaties van de Cepic, de georganiseerde rechter vleugel van de PSC en de extreem rechtse privémilitie de Front de la Jeunesse publiek te maken". Of het bestaan van geheime nota's, evenals het openbaar maken daarvan, nu zo'n goede zaak is laten we maar in het midden. Maar de procedures blijven zodoende aan de gang.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.