+ Meer informatie

Amsterdam wil taxiregio opheffen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het Amsterdamse college van B en W wil de gemeenschappelijke regeling taxivervoer Amsterdam-Zaanstreek opheffen. Dat betekent dat de bevoegdheden op taxigebied in de regio Amsterdam, Zaanstad, Oostzaan en Wormer in handen komen van de provincie Noord-Holland,, die deze bevoegdheden al heeft voor de regio Amstel- en Meerlanden.

Het kort geding van het Centraal Bureau voor Taxi's (CBT) tegen de luchthaven Schiphol, dat aanstaande vrijdag zou dienen, gaat niet door. Advocaat mr. W. de Vos van het CBT deelde gistermiddag mee dat het geding voorlopig wordt ingetrokken.

Het voorstel van B en W wordt volgende week door het college aan de gemeenteraad voorgelegd. B en W volgen daarmee het advies van wethouder R. ten Have, die vorige week vrijdag na overieg met zijn collega's uit de Zaanstreek, het Amstel-Meerlandengebied en met de provincie Noord-Holland tot de conclusie was gekomen dat dit (3e beste oplossing is voor het taxiconflict.

Het leggen van de bevoegdheden in één hand maakt de opheffing van de gebiedsgrens eenvoudiger.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.