+ Meer informatie

DE ZONDAG IN GEDING

2 minuten leestijd

De zondag zit in de verdrukking. De laatste jaren zijn er ‘koopzondagen’, waarop mensen kunnen ‘funshoppen’. Aan de zondag als rustdag wordt hard geknaagd. Maar dat is niet het enige. Ook in de kerk is de zondag niet meer wat hij geweest is. Wat is menselijke invulling en wat is het eigen bijbels karakter van de rustdag? Is de tweede dienst een Nederlandse eigenaardigheid, die we moeiteloos kunnen opgeven? Of wijst de teruggang in het kerkbezoek op een dieper liggend probleem?

Over dit thema zal op D.V. zaterdag 8 april 2006 in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Nijkerk de jaarlijkse ambtsdragersconferentie worden gehouden. Het thema zal worden ingeleid door prof. dr. G. C. den Hertog van Apeldoorn. Daarna zullen we met elkaar in gesprek gaan over het thema. De conferentie zal duren van 10.30 tot 15.00 uur.

Het thema is één van de onderwerpen die zijn genoemd in de enquête die het comité in het jaar 2004 heeft gehouden onder alle kerkenraden. Het is een onderwerp dat tijdens veel huisbezoeken aan de orde komt. Het is goed daarover als ambtsdragers van gedachten te wisselen, te luisteren wat de Schrift daarover zegt en zo toegerust te worden. In maart zullen alle kerkenraden een uitnodiging ontvangen, maar wij roepen nu alle kerkenraden alvast op de conferentie te agenderen op hun vergadering en zo veel mogelijk een afvaardiging aan te wijzen.

Comité Ambtsdragersconferenties

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.