+ Meer informatie

Bepantserde auto

1 minuut leestijd

De firma Rapport International uit London heeft zich gespecialiseerd in het maken van bepantserde auto's, die bescherming geven tegen aanvallen van terroristen of criminelen. Elke auto kan zo worden omgebouwd dat hij elke gewapende aanval kan doorstaan, terwijl hij er van buiten heel gewoon uitziet. Dit is mogelijk door het gebruik van lichte materialen die zeer sterk zijn en een groot weerstandsvermogen hebben.

De auto's die Rapport International bepantsert zijn meestal van het merk Mercedes of Range Rover, maar ook andere auto's kunnen omgebouwd worden. In alle deuren worden speciale platen bevestigd die aanvallen van een zeer zwaar kaliber kogels kunnen doorstaan en ook de onder- en bovenkant van de auto worden bepantserd. In de ramen driedubbel dik kogelvrij glas, dat bij een zware aanval wel barsten kan vertonen, maar nooit kogels doorlaat. DlUSSySteeni Ook aan een aanval met bedwelmend of dodelijk gas is gedacht, want de auto kan zo hermetisch afgesloten worden, dat er geen lucht van buiten naar binnen kan dringen. Speciale zuurstofflessen in de konerruimte zorgen er in een dergelijke situatie voor dat de inzittenden toch verse lucht kunnen krijgen. Pogingen om de auto in brand te steken zullen eveneens weinig resultaat hebben want de auto is voorzien van een automatisch blussysteem dat de hele auto beveiligt. Verder is de auto ook nog voorzien van speciale banden, waarop men ook als ze lek geschoten zouden worden, nog op hoge snelheid kan blijven doorrijden. En tenslotte beschikt de auto over een zeer vernuftige installatie waarmee men een doeltreffend rookgordijn kan leggen om eventuele achtervolgers af te schudden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.