+ Meer informatie

Comité Nijenrode Blijft gaat door

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het Comité Nijenrode Blijft legt zich niet neer bij de voorgenomen opheffing van de eerste fase BBA-oplelding van de Universiteit voor Bedrijfskunde Nijenrode in Breukelen.

Ook nu de Tweede Kamer dinsdag heeft ingestemd met het schrappen door minister Ritzen van onderwijs van de subsidie voor Nijenrode, blijft het comité ijveren voor het behoud van de huidige opzet van de universiteit.

De bodemprocedure tegen de directie en het bestuur van Nijenrode wordt daarom gewoon doorgezet. Het comité deelde dit gisteren in een verklaring mee.

Het Comité Nijenrode Blijft hoopt met de bodemprocedure aangespannen bij de rechtbank in Utrecht te bereiken dat het besluit van het algemeen bestuur van Nijenrode om in te stemmen met de opheffing van de BBA-opleiding wordt vernietigd. Volgens het comité zijn er, ook nu het zeker is dat de subsidie van jaarlijks twaalf miljoen gulden voor de universiteit verdwijnt, mogelijkheden om de BBA-opleiding te behouden.

Nijenrode krijgt van minister Ritzen immers een bedrag van 63 miljoen gulden om de BBA-opleiding af te bouwen en de tweede fase MBAopleiding te versterken. Volgens het comité is het mogelijk om dit geld zo aan te wenden dat zowel de BBA- als de MBA-opleiding behouden blijft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.