+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

Wika L. A. C. van Ginkel: Gesprekken met eenzamen. Uitgave Zomer en Keuning, Wa-geningen, prijs f 9,50.

Achter op de omslag van dit boekje staat, dat Leen van Ginkel het heeft geschreven met de bedoeling een behulpzame hand te bieden aan hen die lijden onder hun een-zaamheid. Daar zal het in vele gevallen wel voor kunnen dienen; eenzamen zullen het waarderen op deze wijze in contact te wor-den gebracht met iemand, die veel geluis-terd heeft, goed geluisterd heeft ook en daardoor begrepen, dat een beetje routineus medegevoel de leegte die zovelen omgeeft alleen maar holler maakt. Van Ginkel blijkt van de praktijk te hebben geleerd, dat her-nieuwd intermenselijk contact niet helemaal helpt, dat het er primair om gaat in allerlei veranderde situaties waarin het alleen-zijn zich in een pijnlijk-nieuwe vorm manifes-teert, te wijzen op het Woord van de God, die mee wil gaan door de diepste diepten van het mens-zijn.

„Gesprekken met eenzamen” is overigens niet maar alleen een boekje om eens cadeau te geven. Ambtsdragers zullen er veel in vinden, dat voor hun werk van waarde zal blijken te zijn. Althans voorzover zij het als een handreiking — dus niet als een hand-leiding — gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.