+ Meer informatie

toeschouwers gesloopt

1 minuut leestijd

UTRECHT — Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht, is maandag door toeschouwers vroegtijdig gesloopt. Volgens de Utrechtse politie meenden de toeschouwers een vrijbrief voor het aanrichten van vernielingen te hebben omdat de sloop van het stadion dinsdag zou beginnen.

Na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - PSV gingen 2.000 tot 3.000 jongeren het veld op. Ze rukten de goalpalen uit het veld en vernielden de goals. Op de tribunes werden losse Zitbanken naar beneden gegooid. Er werden vier kaartverkooploketten vernield en een snoeptent werd in brand gestoken. Ook de hekken van het stadion werden volledig gesloopt.

De politie trad aanvankelijk niet op. Toen echter het gevaar bestond dat het „slopen" uit de hand zou gaan lopen, werd vijftig man politie met honden ingezet. Een agent kreeg een hard voorwerp tegen zijn hoofd en werd naar een ziekenhuis gebracht. Na te zijn verbonden kon hij het ziekenhuis verlaten. Er zijn acht arrestaties verricht wegens mishandeling en Vernieling.

Na de sloop van het huidige stadion Galgenwaard zal op dezelfde plaats een nieuw stadion verrijzen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.